Opiskelijatöihin.fi

Metropolia entrepreneuership society ry

Työn luonne
Projektityö

Työn kesto
1 - 3 kk

Työ alkaa
Heti oikeiden ihmisten löydyttyä.

Palkkaus
Ei palkkaa/mahdollisuus saada op

Haku päättyy
1.9.2021

Työpaikan lähiosoite
Myllypurontie 1 00920, Helsinki

Lisätietoja antaa
Tuomas Pelamo, 0445123008

Tutkimusassistentti

Työtehtävän kuvaus METES The Lab etsii tutkimusassistentteja projektiin, joka toteutetaan yhteistyössä Neste Oyj:n kanssa. Ruoka ja syöminen Euroopassa vuonna 2030: Trendit, mahdollisuudet ja toiveet

Metropolia Entrepreneurship Society Ry (METES) käynnistää ensimmäisen The Lab projektin, joka mahdollistaa opiskelijoille innovatiivista projektityöskentelyä yhteistyössä Suomen suurimman globaalin yrityksen kanssa. Projektin tarkoituksena on tutkia yrityksen asettamaa haastetta ja lopuksi esittää luovia ratkaisuehdotuksia. Projekti soveltuu esimerkiksi valinnaisopinnoiksi, innovaatioprojektiksi tai työharjoitteluksi ja se toteutetaan vuoden 2021 kevään, kesän ja syksyn aikana. Projektiin voivat hakea mukaan toisen asteen opiskelijat tutkinnosta tai tutkimusalasta riippumatta. Työ ja haastattelut toteutetaan etätyönä, joten voit osallistua asuinpaikkakunnasta riippumatta.


Projektin kuvaus

Haluaisitko tutkia kanssamme miten ruoan kulutus muuttuu vuoteen 2030 mennessä ja mitkä ovat muutosta edistävät tärkeimmät tekijät? Tulemme selvittämään, tuleeko sukupolvi Z kuluttamaan lihaa ollenkaan tai ohittaako yhteisöllisyys ja tribalismi perinteiset ruokailutottumukset Euroopassa. Tarkoituksena on tuottaa katsaus tulevaisuuteen, vuoden 2030 vallitsevien sukupolvien näkökulmasta.

Keräämme tietoa lukemalla, tulkitsemalla julkaisuja, tutkimuksia, analyyseja ja artikkeleita. Yhtä tärkeässä roolissa kuluttajan todellisen näkökulman ymmärtämiseksi ovat myös blogit, Youtube videot ja podcastit. Kerätyn aineiston lisäksi pyrimme haastattelemaan aiheen parissa työskenteleviä ammattilaisia ja aktivisteja.

Työn kuvaus

Etsimme joukkoomme nyt aiheesta kiinnostuvia opiskelijoita tutkimusassistenteiksi. Työtehtäviin kuuluu mm. julkaisujen ja tutkimusten kerääminen, lukeminen ja referointi, sekä aineiston analysointi ja dokumentaatio. Lisäksi tarvitsemme apua haastattelujen ja workshoppien järjestämiseen. Lisäksi sinulla on mahdollisuus käyttää luovuuttasi ja auttaa meitä pukemaan projektin kulku ja sisältö sanoiksi ja kuviksi. Projektin parissa sinulla on mahdollisuus tutustua syvällisesti ruoan tuotannon ja kulutuksen tulevaisuuteen, joka on maailmanlaajuisesti yksi tärkeimmistä kehityshaasteista.

Projekti alkaa 3.5.2021 joten hae mukaan nopeasti. Mukaan voi hakea projektin aikana elokuuhun mennessä, sillä etsimme jatkuvasti innokkaita osallistujia mukaan. Vastaanotettuamme hakemuksesi järjestämme etähaastattelun ja selvitämme sopivimmat tehtävät juuri sinulle.

Projekti kestää syyskuun loppuun asti ja sinulla on mahdollisuus joustavasti suunnitella omaa aikataulua. Työtuntien määrästä riippuen, voit kerätä 5–10 opintopistettä, kun opintopisteen edellytyksenä on 27 työtuntia. Huomioithan, että sinun tulee sopia opintojen hyväksiluvusta aina opintovastaavan kanssa. Kaikki tutkimusassistentit saavat lisäksi digitaalisen diplomin osallistumisesta, sekä METESin kanssa työskentelystä tutkimuksessa.

Tule työskentelemään moniammatillisessa tiimissä samanhenkisten ihmisten kanssa.

Lue alta, millaisia työtehtäviä voit projektin aikana tehdä.

Tutkimustyö

Aineiston kerääminen, kuratointi ja tiivistelmien kirjoittaminen

Aineiston sisällön analysointi ja tiedon jäsentäminen

Aiheeseen liittyvien artikkelien, podcastien ja YouTube-videoiden läpikäynti ja liittäminen osaksi aineistoa

Haastattelukysymysten luominen aineiston perusteella

Alan ammattilaisten haastattelujen toteutus sähköpostitse ja etäpalaverin merkeissä

Haastattelujen purku ja dokumentointi

Projektin hallinta

Projektin vaiheiden, sekä tulosten dokumentointi raporttimuotoon

Sisällöntuotannon luominen The Labin nettisivuille, blogiin ja sosiaaliseen mediaan

Loppuraportointiin osallistuminen

Innovointi

Uusien ja luovien mahdollisuuksien kartoittaminen: ympäristö, kulutus, sosioekonomiset rajoitteet, ruoan jakautuminen, ravitsemus, ruokavalio..

Hae mukaan

Hae mukaan, jos olet toisen asteen opiskelija, olet innostunut projektityöskentelystä, sisällöntuotannosta, tai haluat muuten vain kokeilla miltä tuntuu olla osa innovatiivista ja luovaa yhteisöä, jossa voit oikeasti vaikuttaa tärkeisiin asioihin. Etsimme oma-aloitteisia, rohkeita ja motivoituneita ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan ryhmässä. Jos sinulla on lisää kysymyksiä voit tavoittaa meidät sähköpostista rekry@metes.fi. Linkki tutkimusassistenttien hakuun löytyy alempana.Mikäli sinulla on kysyttävää, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen rekry@metes.fi tai ole suoraan yhteydessä projektipäällikköön, jonka tiedot löytyvät alta.


METESin tiimi toivottaa kaikille mahtavaa kevään alkua!
Metropolia Entrepreneurship Ry
Myllypurontie 2
00940 Helsinki
Y-Tunnus: 3137252-8

Tanja Drca

Projektipäällikkö The Lab

Tanja.drca@metropolia.fi

0449752533
Www

https://www.metes.fi/

Jaa ilmoitus